Näin Snellman Pro:n sivustosta tuli käyttäjä­ystävällisempi

Jo olemassa olevien verkkosivujen päivittäminen on oiva tapa nostaa asiakaskokemus uudelle tasolle. Panosta selkeään navigointiin, mobiilioptimointiin sekä sisällön laatuun ja ajantasaisuuteen.
Yhteistyötarina

Helposti navigoitavat, nopeasti latautuvat ja käyttäjä­ystävälliset verkkosivut parantavat merkittävästi asiakaskokemusta. Tähän väitteeseen yhtyy täysin sydämin Snellman Pro:n markkinointi- ja tuoteryhmäpäällikkö Sanna Soininen.

Snellman-konserniin kuuluva Snellman Pro tarjoaa ruokia, ruoka-aineita ja ratkaisuja ammattikeittiöille. Hahmo uudisti Snellman Pro:n verkkosivut vuonna 2023.

Aiempien verkkosivujemme tekniset ratkaisut olivat hankalia. Sivusto latautui hitaasti ja sen päivittäminen oli monimutkaista. Myös käyttäjät kokivat sivuston vaikeaksi. Tästä syystä olimme yhteydessä Hahmon porukkaan, Sanna kertoo.

Sanna Soininen vastaa Snellman Pro:n markkinoinnista.

Tässä blogitekstissä käymme läpi kolme kolme keskeistä kohtaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun jo olemassa olevaa verkkosivustoa lähdetään muokkaamaan käyttäjä­ystävällisemmäksi. Samalla kerromme, mihin asioihin keskityimme erityisesti Snellman Pro:n kanssa.

1. Panosta selkeään navigointiin

Jos verkkosivujen navigointi ei toimi, on sivulla vierailevan vaikeaa löytää etsimänsä tieto. Tämä johtaa siihen, että vierailijat turhautuvat tai pahimmillaan poistuvat sivulta ennen kuin he löytävät tarvitsemansa asian pariin.

Navigointi kannattaa suunnitella mahdollisimman selkeäksi ja intuitiiviseksi. Yleensä tämä tapahtuu panostamalla päävalikkoon, josta pääsee suoraan tärkeimmille alasivuille, kuten palvelu- tai tuotetietoihin, yhteystietoihin tai usein kysyttyihin kysymyksiin. Liian pitkät valikot voivat hämmentää, minkä vuoksi ydintieto kannattaa pitää helposti löydettävänä.

On erittäin tärkeää, että asiakkaamme pystyvät helposti navigoimaan haluamansa tuotteen pariin ja siirtymään vaivatta myyntikanaviemme verkkokauppoihin.

Snellman Pro:n verkkosivuilta löytyy tuotetiedot lähes 200 eri ruoka-aineesta. On erittäin tärkeää, että asiakkaamme pystyvät helposti navigoimaan haluamansa tuotteen pariin ja siirtymään vaivatta myyntikanaviemme verkkokauppoihin. Sivustouudistuksen myötä tämä onnistuu. Valitut tekniset ratkaisut mahdollistavat myös sen, että meidän olennaisimmat tuotetiedot siirtyvät automaattisesti konsernin tietojärjestelmästä ja ovat aina ajan tasalla muutosten tullessa. Sivuston käyttö on asiakkaiden lisäksi entistä nopeampaa myös meille, Sanna toteaa.

2. Varmista mobiiliystävällisyys

Verkkosivuston käyttäjä­ystävällisyys ei rajoitu pelkästään tietokoneen ruutuun, sillä tänä päivänä suuri osa käyttäjistä saapuu sivustolle mobiililaitteella. Jos sivusto ei ole optimoitu mobiililaitteille, voi se aiheuttaa käyttäjien kohdalla suurta turhautumista. 

Aiempi sivustomme oli rakennettu ensisijaisesti desktop-muotoon, eli tietokoneella käytettäväksi. Sivuston mobiilikäyttö on kasvanut nopeasti vuosien varrella, ja tästä syystä yksi tärkeimmistä muutoksen kohteista oli sivuston optimoiminen helppokäyttöiseksi myös kännykälle, Sanna sanoo.

On tärkeää varmistaa, että sivusto on responsiivinen, eli että se mukautuu eri laitteille. Kaiken sisällön tulisi mukautua myös pienelle näytölle. Tämä tarkoittaa usein esimerkiksi muutoksia fonttikokoihin ja asetteluihin mobiilissa. Lisäksi tulee kiinnittää huomiota nopeaan latautumiseen laitteesta riippumatta.

Hahmon tekemän uudistuksen myötä päivitettyjä verkkosivujamme on mahdollista pyörittää pienemmällä palvelintilalla, ja asiakkaamme ovat tyytyväisiä käyttäjäkokemukseen.

Aiempien verkkosivujemme tekninen ratkaisu oli haastava ja vaikutti suoraan sivuston nopeuteen. Hahmon tekemän uudistuksen myötä päivitettyjä verkkosivujamme on mahdollista pyörittää pienemmällä palvelintilalla, ja asiakkaamme ovat tyytyväisiä käyttäjäkokemukseen, Sanna kertoo.

3. Paranna jatkuvasti sisältöä

Kun verkkosivun navigointi ja tekninen toimivuus ovat kunnossa, on aika keskittyä itse sisältöön. Käyttäjät tulevat sivustolle aina jotakin tietoa varten. Jos sisältö on epäselvää, sekavaa tai hankalaa lukea, karkottaa sivusto kävijän nopeasti.

Verkkosivujen sisältö on todella tärkeää pitää ajan tasalla. Henkilökohtaisesti pidän epäluottamusta herättävänä esimerkiksi sitä, jos verkkosivuilta löytyy blogi mutta sitä on päivitetty viimeisimmän kerran viisi vuotta sitten. Se herättää helposti kysymyksiä siitä, voinko luottaa muihin tietoihin, joita sivuilta löytyy, Sanna huomauttaa.

Jos pohdit tällä hetkellä jo olemassa olevan verkkosivuston uudistusta, kannattaa myös pitää mielessä se, että sisältö ei todennäköisesti ikinä tule olemaan täysin valmis. Vuosien varrella sekä yritys että sen asiakkaiden tarpeet muuttuvat, ja siihen on tärkeää vastata uudistumalla. Kannattaa aina kuunnella asiakasta, sillä häneltä saa parhaan tiedon siitä, millaista sisältöä hän sivulta haluaa, Sanna muistuttaa.

Sisältö ei ikinä tule olemaan täysin valmis. Asiakkaalta saa parhaan tiedon siitä, millaista sisältöä hän sivulta haluaa.

Käyttäjä­ystävällisyyteen liittyy vahvasti saavutettavuus. Tämä tarkoittaa sitä, että verkkosivujen tulisi olla käytettävissä kaikille, myös niille, joilla on erityistarpeita. Esimerkiksi yleinen selkeys, riittävät kontrastit, kuvien alt-tekstit ja helppolukuiset fontit parantavat sivuston saavutettavuutta. Älä unohda myöskään sisällöllistä saavutettavuutta, kuten selkeää kieltä sekä tarpeettomien sivistyssanojen tai oman alan jargonin välttämistä.

Lopuksi check-list

Onko sivustosi

  • helposti navigoitava (kävijä löytää etsimänsä nopeasti ja turhautumatta)
  • nopea, teknisesti toimiva ja mobiilioptimoitu
  • tietojen suhteen ajan tasalla
  • visuaalisesti selkeä, luettava ja miellyttävä
  • sisällöllisesti saavutettava (kaikki tieto ymmärrettävässä muodossa)?
Snellman Pro -sivusto
Ota yhteyttä!