Pakettipiste

/ Suomen nopeimmat kuljetukset

Verkkosivu-uudistus. 2022

Lähtökohta
Pakettipiste vie lähetykset perille kuutena päivänä viikossa, aamuvarhaisella. Heillä on kattava pakettiautomaattiverkosto ympäri Suomea, ja toiminta kasvaa ja monipuolistuu koko ajan. Pakettipisteen verkkosivut olivat ennen uudistusta äärimmäisen pelkistetyt, lähinnä yhden sivun esittely joka ei vastannut enää nykyisiä tarpeita.

Ratkaisu
Toteutimme Pakettipisteelle kokonaisvaltaisen sivustouudistuksen, jossa huomioitiin paljon aikaisempaa sivustoa paremmin eri kohderyhmät. Uusi sivusto kehitettiin alusta alkaen yhteistyössä digimarkkinointitoimisto Hopkinsin kanssa ja tukemaan hakukoneoptimoinnin ja digimarkkinoinnin tavoitteita.

Pakettipisteellä on kaksi kohderyhmää, jotka käyttävät sivustoa hyvin eri tavalla: yritykset jotka käyttävät Pakettipisteen palveluita logistiikkaansa, sekä yksityishenkilöt, jotka etsivät lähimmän automaatin yhteystietoja. Päädyimme eriyttämään valikossa nämä kaksi kohderyhmää kokonaan, jotta molemmille voidaan tarjota vaivatta juuri heidän tarvitsemansa käyttäjäpolut.

Projekti alkoi Figma-rautalankamallien teolla. Niiden avulla sivuston rakenne, elementit ja ydinviestit jumpattiin mahdollisimman hyvin tavoitteita tukeviksi. Mallien pohjalta tehtiin visuaaliset suunnitelmat sekä WordPress-toteutus.

pakettipiste.fi

Sivustouudistuksen yhteydessä skarpattiin brändi-ilmettä
Pakettipisteen vanha, vakiintunut logo säilytettiin, mutta sen ympärille rakennettiin enemmän ilme-elementtejä. Väriskaalaa laajennettiin ja typografiaa uudistettiin. Muotokieleen otettiin muistumia logosta.

Automaatit kartalla
Kustomoimme Esrin tarjoaman palvelun Pakettipisteen brändi-ilmeeseen sopivaksi ja integroimme sen tarjoaman karttatiedon sivustolle.

Huikean kova Lighthouse-tulos pakettipiste.fi:llä! Tämä on paras score mitä olen nähnyt koskaan uudella saitilla. Kyllä internet olisi hieno paikka jos kaikki saitit olisi näin hyviä! Loistavaa duunia!

Lari Eteläniemi, Senior Consultant, Hopkins Oy