Kalevi Sorsa -säätiö

/ Punalippu liehumaan modernilla tavalla

Ilmeuudistus, verkkosivujen suunnittelu ja toteutus. 2022

Lähtökohta
Kalevi Sorsa -säätiö halusi uudistaa ilmettään ja verkkosivuaan. Tavoitteena oli aiempaa tunnistettavampi, selkeämpi ilme. Värimaailman suhteen perinnetietoinen puna oli päävärinä itsestäänselvyys.

Ratkaisu
Alkukirjaintunnus liputtaa perinteisten sosialidemokraattisten arvojen puolesta. Ilmeen muut muodot on poimittu työväen julisteiden leima- ja bannerimaisista kuvioista, ja niiden käytöllä tuodaan tunnistettavuutta sovelluksiin. Neutraalit tukivärit antavat punaisen loistaa pääosassa.

Verkkosivusto toteutettiin Wordpress-julkaisujärjestelmällä täysin kustomoituna. Teknisen toteutuksen lähtökohtia olivat sisällönsyötön helppous ja sisältönostojen automatisointi. Nopeudeltaan sivusto optimoitiin miellyttämään SEO-mittareita.
Googlen diagnoosi

Retriitti
Retriitti on vuosittainen nuorille suunnattu tapahtuma, jolle haluttiin oma alailme. Muotokieli noudattelee säätiön muotokieltä, mutta väriskaala on kirkkaampi ja typografiassa pientä irtiottoa. Pehmeäkulmainen R-muoto viittaa tapahtuman alkukirjaimeen, ja sitä käytetään kuvittavana elementtinä.

Yhteistyö Hahmon kanssa oli sujuvaa. Jenni ja Antti ymmärsivät hyvin tarpeitamme ja kuuntelivat melko yksityiskohtaisiakin toiveitamme. Niiden pohjalta he loivat visuaalisesta ilmeestä useita ehdotuksia, joista valitsimme mieleisimmän ja kehitimme sitä eteenpäin yhdessä. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!

Anna Kuokkanen, viestinnän asiantuntija, Kalevi Sorsa -säätiö